Facility management: Min och deras

Vinster och fördelar. Det är faktiskt allt jag kan se nu när jag tittar tillbaka på de senaste tre månaderna. Ja, och då menar jag förstås inte exakt allting som rör företaget. Som titeln på inlägget vittnar om så handlar det alltså om facility management. Närmare bestämt handlar det om vårt företags anlitande av denna tjänst. Ja, och de fördelar och vinster jag alltså kan se efter att vi påbörjat vårt samarbete med facility management-företaget.

Ni vet att jag gillar att göra listor och så blir det även idag. Denna lista kommer att kretsa kring fördelar som jag ser med facility management.

Tid

Jag ska tillåta mig att vara lite självcentrerad ett tag. Jag tog på mig stort ansvar för facility management – om jag nu kan kalla det jag gjorde på företaget för det – innan vi anlitade den professionella firman. Vet ni vad jag insåg? Jo, att det tog oerhört mycket tid från mitt dagliga arbete. Det var faktiskt inte riktigt klokt vad mycket tid jag la ner på min version av faciilty management. Det var dessutom inte tid jag varken gillade att lägga ner eller som jag kände att jag hade råd med. Mycket fanns att göra utöver facility management och detta hanns ofta inte med. Detta ser jag nu som en stor fördel.

Ork

Jag fick mer ork av att slippa utföra vår facility management. Detta borde förstås inte förvåna någon. Men det var fler än jag som fick en ork-boost. Nämligen hela företaget. Alla anställda. Det gör verkligen någonting med produktiviteten att vara i en trevlig mijö. Företaget vi anlitade såg verkligen till att kontoret var just det. Det blev trevligare att komma till jobbet. Det var mysigt att de kom med fruktleverans varje tisdag. Att de städade, dammsög, tvättade (vid behov) och så vidare. En mycket signifikant och välbehövlig ökning av ork följde.

Kvalitet

Aldrig förr blir har det blivit så tydligt hur bedrövligt dålig jag är på att städa. Min facility management – eller snarare mitt otroligt tama försök till det – var under all kritik. Detta ljus gick upp för mig redan första gången som teamet varit på besök. Där kan vi verkligen prata om facility management med fokus på kvalitet och renlighet. En liten, liten del av mig såg det som ett angrepp på mitt städ-ego men detta glömde jag snart bort. Det var helt plötsligt väldigt mycket trevligare att gå till jobbet, vilket jag även nämnde ovan.