Annorlunda mobilskal

Det finns ett antal olika material i dagens mobilskal, men jag tycker ändå man kunde haft mer variation. Vissa material är helt enkelt helt förbisedda och missförstådda. Plast, läder, silikon, det är ganska förutsägbart att ha i ett mobilskal. Trä har jag aldrig sett, men det vore väl trevligt som ombyte. Du kan få fina mönster, trä känns ofta ganska trevligt i handen. Ja där har man definitivt missat nåt, det går att göra dem personliga med etsning och att snida till formen. Många möjligheter och man skulle även kunna tillverka egna mobilskal av trä.

Papper är mer miljövänligt än plast, det går också att färga och göra tryck på. Idag finns papperssorter som tål en del fukt, det kan vara nödvändigt för att få hållbara mobilskal av det. Tyg går också att variera i all oändlighet, till ett mobilskal för den hantverksintresserade ger det chansen att sy och brodera själv. Du kanske vill ha ett mobilskal med spets och frillor, det går alldeles utmärkt att ordna.

Dessa är vanliga i så gott som alla andra produkter utom mobilskal. Och det är inte så att till exempel plast nödvändigtvis är så mycket bättre, man har bara inte riktigt tagit ut svängarna när man designat mobilskalen. Sen finns det ju andra råvaror som inte alls passar sig för att göra mobilskal av. Det vore hemskt opraktiskt med ett mobilskal av snö, då de flesta telefoner ogillar både kyla och fukt. Miljövänlig återanvändning hade varit att använda andra sorters skal, som apelsinskal eller bananskal. De har dock sina brister som mobilskal, bland annat i lukten och att de drar till sig diverse flugor och andra snyltare.

Som i så många andra sammanhang gäller även vid utformande av mobilskal att ta ut svängarna lagom mycket. Ett mobilskal av gräs kanske kan funka vid vissa tillfällen, men för ett i vardagen fyller det inte alla krav och blir då en sämre idé. Det blir ändå lite roligare om man vågar prova nya typer av mobilskal även om de kanske inte tar sig längre än till en prototyp. Om inte annat har du alltid nåt att prata om med nya människor, när du tar fram din mobil i ett spännande experimentellt mobilskal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *