Bäst med fönsterputsning

Förra helgen var jag på middag med min sambo och några vänner till oss. Det är inte riktigt den miljö som jag trivs i mest. Jag tycker att det lätt blir lite pretentiöst. Det tenderar att bli samtalsämnen som tiltar åt självförverkligande och halv-skryt. Vi började tala om jobb, vilket nästan alltid är ett tema. Någon hade nytt jobb. Det hade inte jag. Nej, jag jobbade minsann med fönsterputsning fortsatt.

Jag fick frågan: Vad är bäst med att jobba med fönsterputsning? Jag fick alltså frågan inför 9 personer, varav vissa bara är bekanta. Jag fick fundera några sekunder och svarade sedan något osammanhängande och smärtsamt. Det gick inte riktigt.

Däremot funderade jag på frågan när jag kom hem på kammaren. Vad ÄR egentligen bäst med att jobba med fönsterputsning? Faktum är att jag inte kunde sova p.g.a. att jag tänkte på frågan om fönsterputsning så mycket. Jag beslutade mig för att stiga upp ur sängen och sätta mig i soffan och skriva ner mina tankar.

Anledningarna till att jag väljer att fortsätta arbeta med fönsterputsning är dessa:

  1. Jag älskar att jobba utomhus. Det är en viktig punkt, kanske en av de allra viktigaste. Jag får lite panik av att tänka på att sitta på ett kontor dagarna i ända. Bara få frisk luft för att man går ut i 15 minuter på rasten. Det är inte bra, inte för mig i alla fall. Därför jobbar jag med fönsterputsning.
  1. Nästa aspekt är att jag gillar renlighet. Så har det alltid varit. Jag minns när jag var liten och gav mig själv uppdrag att städa rummet. Jag tyckte att det var kul, roligare än många andra saker faktiskt. Fönsterputsning ger mig samma typ av njutning, om man kan kalla det så. Det är roligt att se att arbetet jag utför faktiskt gör skillnad. Det gör tillvaron lite renare och då är jag nöjd.
  1. Jag tycker om själva arbetssituationen. Då menar jag med mina kollegor, mina chefer och företaget jag utför fönsterputsning för. Det är förstås en viktig aspekt i alla olika typer av arbeten. Inte unikt för mitt eller ditt jobb.

Dessa är de tre främsta argumenten för varför jag arbetar med fönsterputsning. Det finns förstås fler om jag skulle sätta mig och fundera över det. Jag får helt enkelt gå tillbaka till min lilla kammare, massera tankeknölarna och återkomma om ett par veckor igen.

Har ni några frågor? Ställ dem i kommentarsfältet! Det kan handla om fönsterputsning eller om något annat. Jag tycker om att diskutera det mesta, som ni vet.

Hej då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *